VERHAAL VAN HET ETEN
fermenteren, gezond eten, gepekelde citroen
lekker eten, eerlijke catering
mooi eerlijk eten, catering

HET ETEN

 Een wortel, een sesamzaadje of een rode biet: dat zijn eigenlijk mijn lievelings ingrediënten. Simpele maar mooie producten, waar niemand al te veel van verwacht. Het is alsof die ingrediënten mij uitdagen om iedereen van hun potentie te overtuigen. Zo ontstaan er dingen als de wortel-tahini spread waar men tallegio voor laat liggen en de komkommersoep die de diepgang van een bisque heeft.

In zekere zin is ieder gerecht een kleine ode aan dat waar het van gemaakt is. Daarom maak ik het dan ook allemaal met even veel plezier en liefde. Van falafelburgers en bloemkoolwraps op festivals tot een bruidsbuffet vol heerlijkheden.

 Ik kook met duurzaam geproduceerde producten en zonder vlees of vis. Het woord 'vegetarisch' probeer ik te vermijden omdat het nog te vaak met eten wordt geassocieerd wat niet kan tippen aan een mooi vleesgerecht en dat zou ik in dit geval toch onterecht vinden. Wat er op het land en in de tuinen groeit bepaalt wat er op het bord komt. Er is dan ook geen een vast menu. Wat wel vast staat is dat het een smakelijke kleurrijke verassing zal worden.
    
regenboogpenen, bio romeo, eerlijke catering

DE EIGENWIJZE PRODUCTEN

Mensen die mooie smaken produceren op een manier waarop alles eromheen er beter van lijkt te worden, daar ben ik altijd naar opzoek. Dat is zo'n ongelofelijk inspirerende zoektocht dat ik daarvan liefs alles zou delen. Daarom laat ik mijn gerechten en diners zo veel mogelijk van de verhalen achter ​​​​​​​​​ieder product vertellen.

Zoals dat van de broden die door de goedlachse bakker in de Van der Pekbuurt worden gebakken. De bakker die eigenlijk een timmerman was en nu al zijn ambachtspassie en dromen in broden stopt.     

Of dat van de quinoa die in Dronten wordt geteeld door een jonge boer di e met 1 been in de polder en 1 been op de Javastraat leeft. Met trots brengt hij op de fiets de quinoa rond die van het land van zijn familie komt.

Of zoals de groentes die op de  moestuin in de bloemenbuurt met ongelovelijk veel aandacht en toewijding worden verzorgd door de mensen van het leger des Heils.
​​​​Ja, die twinkeling in de ogen van   Theo, mijn lievelings marktkoopman ( en teler) als hij je over zijn oerbieten vertelt, die twinkeling moe t je terug proeven!

Gelukkig is dat ook zo. De aandacht en zorg die in het productieproces zitten vertalen zich in de puurste smaken.

​​Zelf heb ik te veel gezien van destructieve gevolgen van wat we nu nog conventionele landbouw noemen. Horror verhalen in het veld. Zoals dat van de bananenboeren die zelf een duidelijk verband zien tussen hoge zelfmoordcijfers en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Boeren die diezelfde middelen blijven gebruiken omdat ze zich gevangen voelen door een markt die niets anders beloont. 

Persoonlijk kan ik het dan ook niet meer over mijn hart verkrijgen om "conventionele" bananen te kopen. Maar zulke verhalen, of statistieken over de gevolgen van het consumeren van bewerkt voedsel zijn niet leuk om te vertellen. Bovendien verwarren en bedroeven ze vaker dan dat ze je helpen een alternatief te zoeken. 

Het zijn de verhalen van producenten die ons ongezonde voedselsysteem niet accepteren, en in ieder geval stukjes alternatieven aanbieden, die ik wil delen. 
gezond lekker eten
PRIJZEN

Of het nu om een festival,een viergangen diner of een ontbijtje op kantoor gaat, ik bereid het met evenveel plezier. Er kan meer wel dan niet, dus schroom vooral niet uw wensen met  te delen
(dat geldt ook voor dieetwensen en allergieën natuurlijk).

Het menu en alles daar omheen moet natuurlijk altijd op de mensen, de plek en het moment afgestemd worden. Daarin denk ik heel graag met u mee zodat alles allermooist kan samenkomen. De prijs wordt daar dan ook op aangepast. Graag houd ik - waar mogelijk - reking met de grootte van de portomonnee wanneer het voor een nobel doel bedoeld is. Bel of mail gerust voor een vrijblijvende offerte. 

Hieronder wel een paar voorbeelden om een indruk te geven.​
> Lekker leuk
Simpele eerlijke maaltijd zoals bijvoorbeeld:

dahl met zoete aardappel met rijst en chutneys en kokmkommersalade

// of // tajine van aubergine, courgette en tomaat met kikkererwten met een groene salade //
vanaf €11,- per persoon
> Super veel heerlijkheden:
Uitgebreid buffet of tafel vol heerlijkheden zoals bijvoorbeeld:


beluga linzensalade met appel, gedroogde cranberry en komijn/ gegrilde witlof met haloumi,noten en granaatappelpitjes / groene salade met radijsjes en een granaatappel vinaigrette / taart van spinazie dille en ricotta / shakshukavanaf €17,- per persoon
>Super luxe diner:
Meergangen diner zoals bijvoorbeeld:

Pompoen-sinaasappelsoep met pittige pompoenpitjes en nigella
// risotto-saffraancake / schorseneren / wilde paddenstoelen met ricotta / posteleinsalade met gekaramelizeerde bietjes
// desserttafel met chocolade truffeltaart, en meringue rol met lemon curd en rood fruit

vanaf €19,- per persoon